Energiatodistukset omakoti-, rivi- ja kerrostaloihin

Toteutamme olemassa olevien kohteiden energiatodistukset Oulun seudulla.

Mikä on energiatodistus?

Energiatodistus on virallinen asiakirja, joka kertoo rakennuksen energiatehokkuudesta. Energiatodistuksessa kerrotaan rakennuksen energialuokitus sekä ehdotuksia energialuokituksen parantamiseen. 

Erillinen energiatodistus on voimassa 10 vuotta. Energiatodistuksen laatii aina pätevöitynyt tekijä. Tietoja tekijöistä ylläpitää 1.1.2018 alkaen Asumisen rahoitus-ja kehittämiskeskus ARA.

Milloin energiatodistusta tarvitaan?

Rakennuksen energiatodistusta koskeva laki muuttui 1.1.2018. Uuden lain mukaan energiatodistus vaaditaan kaikilta rakennuksilta silloin, kun niissä olevia asuntoja myydään tai vuokrataan.

Energiatodistus on pakollinen uusille rakennuksille

Uudisrakennuksen energiatodistus esitetään rakennuslupaa haettaessa. Todistus kertoo rakennuksen arvioidusta energiatehokkuudesta. Jos rakennuksen tiedot ovat puutteelliset tai ne tarkentuvat hankkeen edetessä, todistus tulee päivittää ajantasalle täydennetyllä todistuksella ennen rakennuksen käyttöönottoa. 

Rakennuksen korjaus- tai muutostöitä, rakennuksen laajentamista tai rakennuksen käyttötarkoituksen muuttamista ei katsota uudisrakentamiseksi.

Mitä tietoja energiatodistuksessa ilmoitetaan?

E-luku: Rakennuksen energiatehokkuusluokitus perustuu rakennukselle laskettavaan E-lukuun. E-luku kertoo talon ominaisuuksiin perustuvan energiakulutuksen kilowattitunteina per neliö vuodessa (kWhE/m2 vuosi). E-luku koostuu rakennuksien laskennallisesta vuotuisesta ostoenergiankulutuksesta, painotettuna eri energiamuotojen kertoimilla.

Energiatehokkuusluokitus: Rakennukset luokitellaan E-luvun mukaan energiatehokkuusluokkiin A-G. Luokitusasteikko on erinlainen riippuen rakennuksen käyttötarkoituksesta (pientalo, asuinkerrostalo, liikerakennus jne.) Tällä hetkellä rakennettavat uudet pientalot sijoittuvat usein luokkaan B, vanhat pientalot usein alempiin luokkiin. Energiatehokkuusluokitukseen voi vaikuttaa esimerkiksi lämmöneristystä parantamalla, ilmanvaihdon lämmön talteenotolla tai uusiutuvan energian käytöllä.
 
Tekijä ja voimassaoloaika: Energiatodistuksen laatii aina pätevöitynyt tekijä ja erillisen energiatodistuksen voimassaoloaika on 10 vuotta (ARA )
Toimenpide-ehdotukset energiatehokkuuden parantamiseksi: Energiatodistuksessa kerrotaan rakennuksen energialuokitus sekä ehdotuksia energialuokituksen parantamiseen. Toimenpidesuosituksia ei anneta uudisrakennuksille tai sellaisille rakennuksille, joille toimenpiteet ei ole tarpeen. Jos olemassa vanhemman rakennuksen energiatodistuksessa ei ole mainittu toimenpidesuosituksia, asia kannattaa varmistaa todistuksen laatijalta.

Toteutunut kulutus: Energiatodistuksessa ilmoitetaan myös rakennuksen toteutunut energiankulutus, mikäli tämä tieto on saatavilla. Toteutunut kulutus kertoo rakennuksen todellisen energiankulutuksen, johon vaikuttavat muun muassa olosuhteet sekä rakennuksen käyttäjän toiminta sekä käyttötottumukset.

Paljonko energiatodistus maksaa?

Energiatodistuksen hinta määräytyy rakennustyypin mukaan. Alla näet eritellyn hinnastomme.

Uudet omakotitalot

170 eur (alv 0%)

Omakotitalot

280 eur (sis. alv)

Paritalot

300 eur (sis. alv)

Rivitalot

350 eur (sis. alv)

Kerrostalot

450 eur (sis. alv)

Matkat sisältyvät hintoihin. Ei laskutuslisää.

Ota yhteyttä ja tilaa energiatodistus

Soita Raunolle tai lähetä viesti alla olevalla lomakkeella

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Erillisen energiatodistuksen voimassaoloaika on 10 vuotta (ARA )

Rakennuksen energiatodistusta koskeva laki muuttui 1.1.2018. Uuden lain mukaan energiatodistus vaaditaan kaikilta rakennuksilta silloin, kun niissä olevia asuntoja myydään tai vuokrataan.

Viranomaisen käytössä olevissa rakennuksissa energiatodistus tulee olla esillä.

Energiatodistuksen laatii aina pätevöitynyt tekijä, jonka pätevyys on todettu ja voimassa, joka on rekisteröity energiatodistusten laatijoista pidettävään rekisteriin ja jonka osalta toiminnan harjoittamisen yleiset edellytykset täyttyvät. (Finlex)

Omakotitalon energiatodistuksen hinta määräytyy kohteen iän mukaan.

  • Uuden omakotitalon energiatodistus maksaa 150€ (alv 0%)
  • Olemassa olevan omakotitalon energiatodistus maksaa 250€ (sis. alv)

 

Matkat sisältyvät hintoihin. Ei laskutuslisää.

Tutustu hinnastoomme